Kiemelt ajánlatok

Mindent megteszünk, hogy jól érezze magát nálunk!
Válogasson kedvére, és jöjjön el hozzánk!

Bereki Irodalmi Társaság

Bereki Irodalmi Társaság

A Bereki Irodalmi Társaság Körmendi Lajos író „szellemi hagyatéka”. Ő szorgalmazta és hozta létre 2001- ben ezt a civil szervezetet, mely a későbbiekben támogatta a Berekfürdői Nagykun Nemzeti Művésztelep, a Körmendi Lajos Írótábor működését, munkáját. 2019-ben az Írótábor 21. alkalommal került megrendezésre.

Megalakuláskor tizennyolc tagja volt az egyesületnek, ma, 2019-ben harminc fő a tagság létszáma. Az egyesület tiszteletbeli tagja volt: Jókai Anna író.

A Bereki Irodalmi Társaság könyvkiadásai:

2001. Sárándi József: Emlékeim egy fürdőhelyről

2001. Körmendi Lajos - Torok Sándor: A képek árnyéka

2002. Vass Tibor: Előzuhany kötelező

2003. Sarusi Mihály: Fecskeúton

2007. Körmendi Lajos: Édes Otthon

2011. Elek György: Berekfürdő története

2015. Elek György: Berekfürdő története második (bővített) kiadás

 

Civilszervezetünk fontosnak tartja előadások, rendezvények által megismertetni a település lakosságával, s az ide látogató vendégekkel a Nagykunság hagyományait, értékeit. Teret adunk a térség, s a települést vagy környékét megjelenítő írók, költők bemutatkozása mellett történelmi témájú könyvbemutatóknak, vetített képes előadásoknak. Igyekszünk a Berekfürdőn, s a környező településeken élő, alkotó művészek munkáját megmutatni. Emellett nyitottak vagyunk hazánk, s az egész világ akár természeti, akár társadalmi értékeire is, melyeket nagy öröm számunkra valamilyen formában pici településünkre csábítani, s talán elérhetőbbé tenni. Több előadás, könyvbemutató vendége volt már Dr. Bartha Júlia néprajzkutató, valamint Ruzicska Ferenc helytörténész.

 

Programjainkról, előadásainkról itt tájékozódhat:

https://www.facebook.com/Bereki-Irodalmi-T%C3%A1rsas%C3%A1g-1625065847727090/

Nagy örömünkre szolgál, hogy tagjaink sorában tudhatjuk az Alkotó Kezek Szakkör kézimunkázó asszonyait, akik az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a kunhímzés elsajátítására, bemutatására, s megőrzésére a jövő számára.

2014-ben kezdeményeztük Berekfürdő legifjabb polgárainak köszöntését. Azóta a tervből hagyomány lett, s több mint 30 újszülött gyermeket kerestünk fel egy kunhímzéses tarisznyával, melyben útravalóul egy kedves verssel fejezzük ki a család felé is abbéli örömünket, hogy gyermekük által gazdagodott településünk.

2018-ban egy álmunk vált valóra, amikor fotópályázatot hirdettünk. A pályázatra kifejezetten Berekfürdőn készült fényképeket vártunk, s büszkén mondhatjuk, csodálatos anyag gyűlt össze. Ezekből a képekből válogatva egy igazán színvonalas falinaptárt jelentettünk meg, melyre örömmel pillanthatnak tagjaink az év minden napján. Bízunk benne, hogy naptárunk is hagyománnyá válik.

A fotópályázat képei és sok-sok azóta érkezett fotó: https://www.facebook.com/groups/1930111117025485/


Bereki Irodalmi Társaság
Bereki Irodalmi Társaság
Bereki Irodalmi Társaság

Kapcsolat felvétel

Hírek és újdonságok

300,000

Látogató 2018-ban

130,000

Eltöltött éjszaka

120

Program 2018-ban

150

várható program

“ Idén is, már a megszokott módon miden szombaton túrát szervezünk a környéken. Átlagosan 10-15km teszünk meg, gyakran meg-meg állva. Megismerjük a A település éllővilágát, és a közvetlen közelben lévő érdekességeket. Szeretettel várunk mindenkit.”

Kovács András

Túravezető

Nagyné Horváth Emese

“ Párommal három napot töltöttünk el Berekfürdőn. Meg kell , hogy mondjam életem egyik legjobb élménye volt.Szenzációsan éreztük magunkat, az idő is kegyes volt hozzánk.
A Fürdő csodálatos tiszta, és ami számunkra a legfontosabb gyerekbarát.
Köszönjük!”

Galéria

Névtelen galériaNévtelen galériaKovács VendégházKovács VendégházKovács VendégházKökény NyaralóKökény NyaralóKökény NyaralóKökény NyaralóKökény Nyaraló

+36 59 519 059 - Iroda

bereki.tdm@gmail.com

Fürdő u. 2
5309 Berekfürdő

Civil Szervezetek

© Copyright 2019 .Minden jog fenntartva